Make your own free website on Tripod.com
Home | Links
LOTERIJEN.TRIPOD.COM
Loterij-oplichters actief

Bron: Consumentengids oktober 2002

Er is weer een nieuwe oplichtingstruc in omloop. Een bedrijf dat zich 'Werken bij Delotto' noemt, verstuurt e-mails die de ontvanger de gelukkige winnaar prijzen van een enorme geldprijs in een internetloterij, waaraan de ontvanger nooit heeft meegedaan. De winnaar kan zijn prijs in ontvangst nemen door enkele duizende euro's aan 'administratiekosten en belasting' over te maken naar het in Amsterdam gevestigde bedrijf Eurolite. Zowel 'Werken bij Delotto' als Eurolite blijken legehulsbedrijven, die weliswaar een website hebben, maar onbereikbaar zijn via de gegeven telefoonnummbers, e-mail- en postadressen.Ondanks de naam heeft deze dubieuze loterij niets te maken met de Nederlandse Lotto.

Desondanks wordt de Lotto en ook het College van Toezicht op de kansspelen overspoeld met vragenover de betrouwbaarheid van deze bedrijven. De Lotto probeert via de politie het misbruik van zijn naam tegen te gaan, maar dat verloopt uiterst moeizaam, omdat niet te achterhalen valt wie er achter de e-mails en websites zit. Dezelfde truc wordt ook weleens geprobeerd door bedrijven met andere namen. Gooi zulke e-mails direct weg en ga er niet op in.

Terug naar de hoofdpagina

Alle uitslagen zijn onder voorbehoud van typefouten. Uitsluitend aan de officiele trekkingslijst van de organisator kunnen rechten worden ontleend.

LOTERIJEN.TRIPOD.COM